torsdag 31 mars 2011

Litteraturveckan!

Hela staden har varit fylld med barn-och ungdomsförfattare- och illustratörer denna vecka. Några av er som bor och går i skolan i Göteborg kanske har haft möjlighet att få träffa någon?
Vi på Västra Frölunda Bibliotek har haft förmånen att ha haft Petrus Dahlin, Gudrun Wessnert, Kerstin Lundberg Hahn och idag Petter Lidbeck. Ah, det har varit roligt och glada klasser har vällt in och ut i biblioteket och sett mycket nöjda ut, ibland med autografer i händerna.

Under denna vecka, som är en vecka som återkommer i Göteborg, bjuds också vi vuxna (bibliotekarier och pedagoger) att få komma och lyssna under en kväll. I år var vi på stadsmuseet där (nästan) alla författare deltog. Författarna/illustratörerna får bara fyra minuter på sig att prata på scen så det gäller att veta vad man ska säga.

En rolig sak som Getrud Widerberg (som samordnar oss barn-och ungdomsbibliotekarier i Göteborg) sa under kvällen var att författarna tycker att det märks att barnen i Göteborg får träffa så många författare, och det märks att de läser och är pålästa!

Här är några snabbskisser från kvällen:
Ser redan fram emot nästa års litteraturvecka (och så längtar jag till sommarlovssemester så att jag hinner läsa alla bokhögar).

3 kommentarer:

BBN sa...

Titta in hos oss också :)
http://www.barnboksnatet.blogspot.com/

Kerstin LH sa...

Och vem är det som för så fina anteckningar?

Jennie sa...

Tack för tipset BBN!

Anteckningarna förs av mig, Jennie på Västra Frölunda Bibliotek (vi drack kaffe tillsammans när du var hos oss). Brukar skissa för att komma ihåg, men 4 minuter var inte mycket tid att försöka göra något på.

Tack så mycket förresten Kerstin för mycket bra dagar hos oss. Det har kommit flera barn och frågat var dina böcker står någonstans. Roligt!