onsdag 9 mars 2011

Vindens skugga

Hej jag heter David och har en praktikplats på Tuve Bibliotek och det här är en av de bästa böckerna jag läst rekommenderar den starkt.

Omslaget till vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón beskriver omgivningen oerhört bra och ger en bild av hur omgivningen ser ut under hela boken. På omslaget ser man unge Daniel Sempere och han Pappa gå längs med gatan en tidig vår morgon. Daniels pappa tog honom till de bortglömdas gravkammare, där fick Daniel en bok och det var vindens skugga. Han läser den under en kväll och blir besatt av boken och dess mystiske författare. Det Daniel inte visste att hans sökande efter författaren av vindens skugga skulle förändra hans liv. Under bokens gång får man reda på författarens förflutna och varför någon har försökt sopa igen alla spår av författaren.

Vindens skugga är en riktigt bra bok som är helt omöjlig att lägga ifrån sig, rekommenderar boken starkt. Och om man verkligen tycker om boken så kan man läsa Carlos Ruiz Zafóns andra bok Ängelns lek som finns att låna.
/David

Inga kommentarer: