måndag 14 mars 2011

Tio saker att göra när du är magsjuk

Nu är det sjukdomstider och folk ligger hemma och tycker synd om sig själva i sjuksängen. Själv knockades jag av magsjuka och min räddande ängel blev en TV-serie som heter The Wire (låna här). Jag knarkade avsnitt efter avsnitt och vips var jag frisk igen! Som magi!

The Wire då? Jo, det är en helt grymt bra TV-serie som handlar om en grupp poliser i Baltimore i USA som försöker sätta dit en gängledare som heter Avon Barksdale. Han är ledare för västra Baltimores droghandel och oerhört svår att få tag på. Poliserna, med den envise och uppkäftige Jimmy McNulty i spetsen, har ingen lätt uppgift. Inte blir det bättre när den inkompetenta polisledningen lägger sig i och försvårar utredningen bara för att främja sina egna karriärer.

Det här är ingen klassisk goda poliser mot onda knarklangare-historia utan är oerhört mycket mer komplicerad. Man får följa handlingen både från polisernas, knarkarnas och langarnas synvinkel utan att det blir svartvitt. Karaktärerna får kött och blod och man både gläds och lider med dem. Det är en kompromisslös skildring av ett amerikanskt samhälle i upplösning där droghandel ofta blir det enda sättet att få mat på bordet. Ett plus för det grymma soundtracket också!

Kolla på The Wire! Nu!

Inga kommentarer: