tisdag 1 november 2011

Hjälp! Chokladbönorna från yttre rymden anfaller!

Ibland får man frågan om vilken bok man läst som är absolut sämst. Jag har tidigare fått tänka efter men inte längre. Nu har jag läst en bok som är ett sådant stolpskott alla kategorier att man knappt ens kan använda den till toapapper. Boken ifråga heter Besökaren och är skriven av Ann Halam. Det enda som är bra med boken är omslaget som leder tankarna till någon spännande film. Sedan börjar katastrofen.

Boken handlar om den tjocke killen Tom. Han går på högstadiet och ska ha praktik med sin pappa som är vakt på ett laboratorium där man forskar om dödshemliga saker (läs: utomjordingar). När Tom är där går larmet och något inträffar som får alla som jobbar där att springa runt som yra höns. Vad har hänt? Tom, som alltid är hungrig, går in i ett avsides rum för att kolla och hittar då en chokladböna på golvet som tycks stirra på honom. Han äter upp den (äckligt!) och det visar sig att chokladbönan är en alien (!!!) som börjar prata med honom i hans huvud. Chokladbönan, som heter "zy%"*88cx!", trivs bra i Tom och börjar sakta ta över honom och mer eller mindre äta upp honom inifrån. Tom, som minst sagt var bigboned, rasar i vikt. Hur ska detta gå? Ska han lyckas bli av med sin chokladböna?

Aaaarrggghhh... hur kan man få släppa en sådan här urusel bok? Det är så full med dåliga idéer, otroliga vändningar och allmänt skräp att min tvåårige son skulle kunna skriva en bättre spänningshistoria om aliens. Vill ni vara riktigt elaka mot era svensklärare läser ni boken och skriver en recension. Förvänta er inget högt betyg dock då inte ens en Nobelpristagare skulle kunna skriva nåt vettigt om denna skräpbok. Undvik till varje pris (innan chokladbönan kommer och tar dig!)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som en riktig kalkonhöjdare - känner att jag måste läsa!!!

Grethe Ö sa...

Hahahaha, precis som när man säger "Åh fy, vad äckligt!!" och alla måste smaka...