torsdag 10 november 2011

Bu!

Hungerhuset av Loka Kanarp och C/M Edenborg är en spökhistoria i serieromanens form. Så här när det är höst, kallt och mörkt ute, ja då tycker jag att det passar extra bra att mysa (eller rysa) lite med en klassisk spökhistoria.

De två syskonen Elsa och Fredrikes mamma har nyligen dött i en tragisk olycka och pappan är frånvarande. De tas om hand av några fisförnäma fosterföräldrar och vantrivs oerhört. För att komma undan lite beger de sig till ett förfallet ödehus inne i skogen. Ett ondskans hus som väntar på dem med en outsäglig hunger. Besöket går inte så bra, något händer som förändrar storasyster Elsa, hon beter sig nästan som om vore hon besatt, något som ingen annan än lillasyster Fredrike märker. Just denna förändring är väldigt otäck för Fredrike eftersom Elsa är hennes enda fasta punkt i tillvaron. Hungerhuset är hungrigt och gör vad som helst för att mätta sin hunger.

Hungerhuset lutar åt psykologisk skräck och är en spännande, obehaglig och krypande berättelse som fungerar väldigt bra i det här formatet. Ibland glömmer jag att det är en serie som jag läser eftersom den känns så filmisk. Synd att den tar slut så snabbt bara, hade gärna läst mer!

Låna den här!

Inga kommentarer: