fredag 30 april 2010

Sugen på teaterkollo?

Teater Kurage har haft teaterkollo för högstadiet i sex år och det har varit en succé berättar projektledare Rebecca Alverfors. Det finns två sätt att gå på teaterkollot; antingen är man med i skrivargruppen eller också är man med i dramagruppen.

I skrivargruppen arbetar man med en dramatiker för att lära sig hur man skriver texter för scenen (dramatiker en person som arbetar med att skriva texter för scenen). Under kursen så kommer dramagruppen spela upp texter som skrivargruppen skrivit.

I dramagruppen arbetar man med en dramapedagog för att göra olika teaterövningar på scenen. Kollot avslutas med en föreställning där dramagruppen framträder med texter från skrivargruppen.

Grupperna gör ett gemensamt teaterbesök.


När?
Teaterkollot är 29-30 maj klockan 12-16 och tre veckor dagtid under sommarlovet. På sommarlovet är kollot 14 juni -3 juli klockan 10-14.30. Det är ledigt på midsommar.

Var?
I Hagateatern som ligger alldeles i närheten av Järntorget.

Hur?
Du ringer till Teater Kurage och ber dem skicka dig en anmälan till Teaterkollo. Du fyller i din anmälan och skickar den. Sista annmälningsdag är 10 maj. Telefonnummer till Teater Kurage är 031 12 66 68. Mailadress kurage@hagateatern.se.
Om du kommer med på kollot så får du betala en anmälningsavgift på 100 kronor, sen kostar det inget mer.

Här är en länk till teaterns egen information om kollot. Men anmälningsdagen är alltså ändrad till den 10 maj. Så skynda på om du vill vara med.

Fatta det här är hur bra som helst! De som är med får arbeta med riktiga proffs utan att det kostar nästan någonting! Samtidigt som chansen är stor för att få nya vänner som också är intresserade av teater. Gillar du teater och är ute efter en oförglömlig sommarupplevelse så är det här garanterat någonting för dig.

Inga kommentarer: