fredag 30 april 2010

sängvätare


POPULÄRMUSIK FRÅN VITTULA av MIKAEL NIEMI
Handlar om Matti som växer upp i en liten ort i norra Sverige. Boken är JÄTTEBRA och JÄTTEROLIG, tillräckligt rolig för att få mig att utbrista i pinsamt gapskratt på en tyst lässtund i svenskan..

[låna boken]

BOKTJUVEN av MARKUS ZUSAK
Utspelar sig under Andra Världskriget och handlar om en liten flicka vid namn Liesel som bor hos en fosterfamilj i Tyskland, och om alla människor som bodde i den lilla staden under kriget. Berättarstilen var annorlunda, med små fetstilta inlägg som gjorde boken väldigt personlig. Sorglig som bara den, men skitbra.

[låna boken]

TJUVARNAS STAD av DAVID BENIOFF
AHHHH! Den är asbra, asbra, ASBRA. Läs den, bara läs den. Och, uhm, den handlar om en kille med väldigt stor näsa som försöker överleva Andra Världskriget i Ryssland (och ja, jag vet att det finns vissa likheter med bok nummer två)

[låna boken]


Detta är tre böcker som inte finns på ungdomsavdelningen, tre böcker som kräver att man vidgar sina vyer och letar - hör och häpna - ända borta bland vuxenböckerna. Ojojoj. Men jag lovar, det är värt att släpa sig fram mellan tråkiga vuxenromaner bara för att hitta de där guldkornen som gömmer sig bakom tråkböckerna. Gör det. Lova.

MÅNGA VÄNLIGA HÄLSNINGAR
(Enveckas)praktikanten Maja "Majita" Struntiefternamnet

Inga kommentarer: