lördag 1 maj 2010

Dansfabriken - Street

Dans har fått ett uppsving under senare år i och med alla filmmusikaler som kommit (High School Musical, Fame) och dansprogram (Floor Filler, So You Think You Can Dance).
I Eva Sussos senaste ungdomsbok handlar det om Streetdance.
Fyra ungdomar står i fokus och de har alla blivit utvalda att ingå i en dansuppvisning på en modeshow.

Melina, som väljer dansen framför känslorna och kompisen Marko, som kan verka lite macho och oseriös, bor båda i förortsområdet Bredängen. Rafael, som har fått lämna sitt hem för att kunna få dansa, bor hos sin farmor och har sporadisk kontakt med sin försupne far. Terese, som bor i fint villaområde, lämnar baletten och familjeförväntningarna, för att kunna få hänga i förorten och dansa street istället. Familj, vänskap, kärlek, missförstånd, vilja och dans. Den är lätt att läsa, är rätt pratig, och jag kan nog tycka att språket ibland blir lite konstlat, men det kanske funkar jättebra med detta in reality språk. Det kommer två delar till i serien: Funk som utkommer i september 2010 och Break som utkommer i januari 2011. Lanseringen lyder "En ny cool serie med lika delar kärlek, vänskap och dans. Det är blod, svett och tårar men också ljuv kärlek och stark vänskap. En "Fame" för 2000-talet". Bara det...

För övrigt visade vi den nyinspelade Fame här på biblioteket (V Frölunda) för ett tag sedan men blev rätt besvikna och mest förvirrade. Men det är klart, ska man trycka ihop fyra år (TV-serien) till 107 minuter, så är det kanske ett hopplöst fall. Men det fanns ju ingen logik, ingen röd tråd, inga karaktärer att fästa sig vid. Känner att jag måste se om den gamla filmen.

1 kommentar:

Anna sa...

Men eller hur!? Nya Fame var en stor besvikelse. Gillade inte boken Street så mycket heller, trots att den hade "allt". Tyckte nog inte att karaktärerna var tillräckligt trovärdiga. Hur som helst håller jag dans-hoppet uppe med att tänka på den här http://www.youtube.com/watch?v=YnG1g_8I_UI ,i 3D!