fredag 17 oktober 2008

Två fantastiska böcker!

Här kommer några boktips från Julia som har praoat på Högsbo bibliotek!

Sjutton(Per Nilsson 2004)
Handlar om Göran Persson. Nej, inte han som var stadsminister, utan om Jonatans pappa - Guran-med-kameran. Om vad han gjorde under sitt sjuttiotal. Och om vad som hände efter att Jonatan föddes.
Allt detta berättas under en natt på akuten där Jonatan har hamnat efter att ha hällt i sig stora mänger alkohol.
Det berättas också om konserter där öl hälls över en och om att byta t-shirt i en garderob, och hur det är att vara förföljd och bo i ett galet låtsas-samhälle på en liten ö i Danmark.
Detta efter att Jonatans flickvän Josefin har anlänt och Jonatans mamma tillika Görans livs kärlek Karin kommer rusande med sin nya man Claes i hälarna.
En mycket bra och läsvärd bok!
Låna boken här

Jag ser mig själv i en stulen spegel
(Maria Küchen 2002)
Detta är fortsättningen på Sång till en fjäril. Nu handlar det om Riina. Hon flyttar till Stockholm för att gå på musik-gymnasie.
Här är allt så annorlunda, stort. Här finns det en Alfons Åberg, en Camera Clara och en Sofie. Systern Jaana som till sist, med Riinas hjälp, får pappa att berätta om deras döda mamma.
Jag känner igen mig mycket i Riina. Hennes velande fram och tillbaka, osäkerheten. Att en dag vara något och tro att man vet något för att nästa dag inse att man inte visste någonting.
Ännu en bok som måset läsas!
Låna boken här

Inga kommentarer: