torsdag 9 oktober 2008

Ingen rädsla

Jag håller just nu på och läser Hålla masken, som Siska precis bloggat om, och i veckan läste jag Ingen rädsla av Niklas Krog. Tanken var just att läsa sportböcker till bokprat för nior (brukar inte läsa så många sportböcker) men ja, jag måste hålla med Siska, det är ju spännande. I hålla masken är det ju hockey som gäller, i Ingen rädsla är det Basket. Niklas Krog har själv spelat basket och var med att ta SM-guld 1986 med Alviks herrlag. 15-åriga Turk (han är svensk men har fått smeknamnet Turk) lever och drömmer om basket. Han är väldigt blyg förutom på basketplanen. I tjejlaget finns snygga Becka, som alla vill prata med, men Turk är för blyg, tills det visar sig att Becka vill prata med just honom. Men det finns en annan tjej också, Ayla som spelar basket som ett helt lag själv, som han tänker på. Det här var spännande, man nästan känner svettdoften och hör publikens vrål och spelarnas andetag innan bollen ska sättas. Sport, kärlek och olika världar.
Niklas Krog har mest skrivit fantasy innan. För att kolla mer se hans hemsida:

Låna boken här

2 kommentarer:

Siska sa...

Gud vad bra Ingen rädlsa var! Jag har avrit skeptisk till Krog sen han berättade han han lyssnar på E-type när han skriver men det här var ju över förväntan. Och så bra han skriver om passionen för idrotten. Och att vara intresserad av två personer samtidigt.

Niklas sa...

Jag råkade se det här inlägget och hahahahahahaha! Förstår verkligen om du blev skeptisk till någon som gillar E-type, men det var ju kanske bra att jag sänkte förväntningarna. Då blir det lättare att överträffa dem. ;)

Kul att du gillade boken, siska!