måndag 13 oktober 2008

Krossat glas

Jag gillade Sally Grindleys bok Såld väldigt mycket. I sin nya bok Krossat glas fortsätter hon att skriva om barn som måste ge sig av hemifrån.

Den här gången är det bröderna Suresh och Sandeep som bor i Indien. Dom har det rätt bra i början av boken, går till skolan, åker på marknaden, har fina kläder och deras pappa har ett bra jobb. Men så blir deras pappa av med jobbet och börjar dricka. Dessutom börjar han bli elak och börjar slå dom och deras mamma. Till slut får Suresh nog och bestämmer sig för att rymma tillsammans med sin lillebror. Dom rymmer till en stor stad där de snabbt lär känna dom andra gatubarnen. Det är ett hårt liv att vara gatubarn och det enda sättet dom kommer på för att få ihop pengar för att kunna äta är genom att samla krossat glas i folk sopor.

Det här är både en väldigt sorglig men samtidigt spännande bok. Gautbarnen tar hand om varandra och verkar ibland ha det riktigt roligt samtidigt som dom får slita fruktansvärt hårt för att överhuvudtaget få något att äta.

Jag hoppas att Sally Grindley sådana här böcker! Jag kommer läsa dom, helt klart.

Låna Krossat glas och Såld här

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej , hur många böcker har sally grindley gjort ? skicka svar till min hotmail :) smiink@hotmail.com