tisdag 30 augusti 2011

Serier på Värsta Boken!


Idag tipsar jag om – och slår ett slag för – vårt nya inslag på Värsta Boken-utdelningen i år. I år har vi nämligen för första gången med även serier i utdelningen (vilket gör mig väldigt glad)!

För att läska lite i förväg, slänger jag upp en lista på vilka titlar som kommer att finnas med, och en rad om vad respektive serie handlar om.

Om du vill kolla in dem i förväg, eller inte har möjlighet att komma till någon av utdelningsplatserna – Frölunda Torg, Hjalmar Brantingsplatsen, Stadsbiblioteket eller Sandklevshallen i Bergsjön – så kan du låna dem på biblioteket eller klicka på titeln, och beställa/reservera dem från bibblan.

Dödvatten av Lars Krantz – mörkt, mystiskt och kusligt, för dig som gillar skeva teckningar och märkliga stämningar.
 
Pärlor och Patroner av Loka Kanarp är en historisk bok, med information om betydelsefulla 60 kvinnor genom historien. Udda, lite knäppa, fakta, som du garanterat inte visste om dessa personer!

Mara från Ulthar av Karl Johansson – Maras pappa blir kidnappad till en annan planet där han och en massa andra män blir förslavade i gruvor. Mara bestämmer sig för att rädda honom – och får stöd och hjälp från ett väldigt otippat håll – stadens kringdrivande katter…

Den hemliga kroppen av Sara Hansson är en serienovell som ställer frågor om hur man står emot samhällets krav på stereotyp skönhet och allt man ska göra för att uppnå det? Om kroppen, om vänskap, och om att finna styrka i sig själv.

Katten och kimonon av Nancy Peña – Katter igen! Denna gånger i en berättelse om en men som är förälskad i en kvinna, och som för att få henne att märka honom, syr otroligt vackra kimoner till henne. En av dem har till och med magiska egenskaper.
Utdelningen är alltså nu på lördag (3 september) kl 14.00 på de platser jag skrev ovanför. Kom och ta med dig läsglädje och en kompis, gå hem med böcker!

Inga kommentarer: