tisdag 16 augusti 2011

Kalasdags!


Precis har stadsfestivalen Way out West slutat, så glider vi rakt in i nästa göteborgsfest - för nu startar Kulturkalaset!
Det är en blandning av musik, dans, uppvisningar, sport med mera, och förhoppnignsvis kan du hitta något som du tycker verkar vara roligt. Hela programmet hittar du här, men jag har plockat ut några små tips under veckan, som jag tycker verkar vara roliga, och värda att spana in:


TISDAG 
Göraegna vykort med Posten: "ta ett kort på dig själöv på en sandstrand med tillhörande rekvisita, och skicka med Posten". Det skickas iväg elaktroniskt, men skriv sedan ut och hamnar i brevlådan hos den du vill!
Bältesspännarparken, kl. 12-20.
 * LyssnaLoop Troop Rockers, härlig up-beat svenk hiphop från Västerås, numer med ganska många elektroniska och poppiga influenser.
Götaplatsen, kl. 20.15-21.15


ONSDAG
GöraUngdomsfullmäktige är på plats och anordnar tävling i en hinderbana. Du får pröva dig själv både fysiskt och mentalt.
Kanaltorget, kl. 14-20
SkrattaSkrattfest med några av Sveriges bästa ståuppare, bland andra Magnus Betnér och Marika Carlsson.
Kungstorget, kl. 19.15-21.


TORSDAG
GöraMöt dina fördomar - träffa en av "dom andra". Världskulturmuséet anordnar spännande möten mellan människor. Kom och få dina fördomar utmanade!
kanaltorget, kl. 15-16.
LyssnaLitteraturcafé med Textival - att lyssna på ljudböcker tillsamman i grupp, fast samtidigt enskilt med hörlurar, kan ge en speciell upplevelse, värd att pröva.
Stora teatern, kl. 19-22.


FREDAG
GöraPröva på akrobatik med Cirkus Cirkör! 2 timamrs lektion som utgår ifrån gruppens förkunskaper - det vill säga att du kan både ha provat på lite gymnastik och akrobatik tidigare, så väl som att vara helt nybörjare.
Trädgårdsföreningen, för åldern 13+ kl. 17.15-19.15.
TittaOnci, en algerisk dans- och musikgrupp som består av ungdomar, ger ett fartfyllt och häftigt uppträdande i traditionella dräkter till toner av flöjter och trummor.
Kungstorget, kl. 14.30-15.30LÖRDAG
TittaDansgruppen Electric Bogaloos ger en grym uppvisning av arten poppin'. De är kända för att inte minst ha koreograferat och coachat Michael Jackson!
Kungstorget, kl. 21-30-21.45
GöraUpp! arbetar med att inspirera ungdomar att drömma, och nå sina mål. Kom, inspireras, känn att det du vill göra är möjligt!
kanaltorget, kl. 14-20


SÖNDAG
* GöraHammarkullekarnevalen gästar Avenyn - kom och dansa loss.
Avenyn, kl. 14-16
* Mer göraTwisted Feet: streetdance-tävling där flera av världens bästa streetdansare gör upp om att bli vinnare i Twisted Feet Gbg City jam.
Bältesspännarparken, kl. 12-18.


Och, som om inte det var nog, händer det även en massa kul grejer på Stadsbiblioteket under kulturkalaset-veckan. Kolla in hela deras schema här, så ses vi på stan!

Inga kommentarer: