måndag 22 augusti 2011

Skoldags

Nu har skolorna öppnat igen och sommarlovet är över (snyft). För att peppa alla trötta elever som släpat sig till skolan tänkte jag tipsa om några bra böcker som släpps under hösten (och som ni kan se fram emot i regnrusket!).

Lin Hallberg - Vem är du Johanna (reservera här)

Hästar och drama utlovas här i en berättelse om Johanna som skickas till sin pappa på Island (en pappa hon har haft dålig kontakt med) och ett helt nytt liv på den isländska landsbygden.


Ingrid Olsson - Jag vill bara att du gillar mig (reservera här)

En bok om att bli omtyckt. Huvudpersoner är elever i en gymnasieklass, "tio elever som har allt och ingenting gemensamt. Det handlar om skolan och allt annat än skolan. Det handlar om frihet, lycka, och smärta som sitter både inuti och utanpå. Det är hjärna och hjärta. Revolt och komplex. Stora drömmar och svaga viskningar".


Moira Young - Blodröd väg (reservera här)

En bok som utspelas i en hotfull framtid när samhället som vi känner det inte finns längre utan människorna kämpar sig fram i en ogästvänlig värld där bara de starkaste överlever. Två systrar ger sig ut för att leta efter sin kidnappade bror i denna mörka framtidsskildring.

Inga kommentarer: