fredag 21 januari 2011

Berättelsen om Blodet
I flera månader har en av våra trognaste kunder uppmanat mig att läsa de två första delarna i Berättelsen om Blodet, Ondvinter och Eldsbärare, av Anders Björkelid, samtidigt som hon undrat när? när? när? den tredje delen kommer? Nu har jag äntligen läst dem. Nu undrar jag: När kommer den tredje delen? när? när? Inte en endaste ledtråd finns att hitta på varken författarens eller förlagets sida. Är det någon vet?


Den första boken, Ondvinter, tipsade Kristian om här. Del två, Eldbärare, är en jättebra fortsättning. Tvillingarna Sunia och Wulf beger sig långt bort ifrån sin uppväxtbygd, till den stora staden där imperiet en gång hade sitt säte. Där ska de försöka tända en eld för att kalla på hjälp för att bekämpa ondvintern och kylan. Men staden förvirrar och snart sitter syskonen fast i ett byråkratiskt spindelnät och kommer varken fram eller tillbaka. Att hitta allierade och skilja vän från fiende är svårt. Hur ska de kunna genomföra det uppdrag de blivit skickade att utföra?


Det är så spännande, så spännande! Ge hit tredje delen nu!

11 kommentarer:

Anders Björkelid sa...

Tack för de uppskattande orden.

Nästa del ligger inne hos förlaget. Sjukdom och sådant där trist har försenat processen. En försiktig gissning är att den kan komma i augusti

Kan du vänta så länge? Hoppas det.

Anna sa...

Hej Anders! Tack för snabbt svar!Nu blev jag glad! Jag ska försöka stilla mig och stå ut till augusti trots att det är förfärligt länge tills dess. Ser verkligen fram emot tredje delen! //Anna

Anonym sa...

vad heter tredje boken?

Mia sa...

Äntligen ett ställe jag hittar o den tredje boken...:) läser nu del 2..men snart slut..:( bok 1 läste jag på 2 dagar, andra delen drar jag på bara för att den tredje inte kommit än..men den är snart slut med..hemskt att behöva vänta ända till hösten..men men..:)

Anonym sa...

Hej! Jag älskar ondvinter. Jag väntar otåligt på att eldbärare ska komma till min postlåda.
Jag skulle uppskatta om nån gav mej svaret. Vad heter del 4 och har den kommit ut?

Anonym sa...

Hej, del 4a har inte kommit.
Dock kommer del 3 den 14e oktober enligt Anders Björkelids hemsida:

http://siames.nu/anders/bocker/index.html

Anders Björkelid sa...

Hej
Den tredje boken i serien heter "Förbundsbryterskan" och kommer mycket riktigt i oktober. Den fjärde skriver jag på just nu – antagligen kommer den att heta "Frostskymning".

Ett bra ställe där man kan få lite förhandsinfo och dessutom ställa frågor till mig är Fantasyforum. Där har "Berättelsen om Blodet sitt officiella forum.

AwoEbba sa...

ÄLSKAR BÖCKERNA!! Jag tänkte först läsa något om drakar eller så, men hittade inget så jag läste Ondvinter i stället. Sen var jag fast (i rytmen). Bästa böckerna!!! (och drakar kan slänga sig i väggen)

Anonym sa...

Böckerna är grymt bra! men jag har en fråga och det är när kommer den fjärde boken ut eller har den redan gjort det. kan inte hitta någon information om detta. skulle bli vänlig om jag får svar på min fråga


//ditt största fan

Anders Björkelid sa...

Hej, roligt att du tycker om böckerna. den fjärde och sista delen har ännu inte kommit ut, helt enkelt för att jag fortfarande skriver den. Just nu är den 500 sidor lång, men slutar antagligen på 650. Sedan måste den gå igenom korrektur och redigeringar, så tidigast till jul kan den finnas i handeln. Antagligen kan det dröja lite längre … Hoppas att det är värt att vänta på.

… jo, en sak till, den kommer antagligen att heta "Frostskymning".

Anonym sa...

Hej Anders! Jag undrar om du kan ge exempel på utanförskap i boken Ondvinter samt vilka andra teman som kan finnas i denna bok.