söndag 30 januari 2011

Fryshusets ungdomskonferens

Ungdomsbibliotekarierna i Göteborg deltog i Fryshusets konferens på Burgårdens gymnasium förra veckan. Konferensen ingår i Fryshusandan, en slags turné i landet för att skapa "inspirerande dagar med workshops, seminarier och föreläsningar på området ungdomar".

Vår skylt var felstavad.


Vi fick ett fint bokbord ändå.


Man fick lämna synpunkter, önskemål & göra kylskåpspoesi.


Ibland drack vi kaffe och minglade med alla de andra 500 deltagarna.GUTS vann Vattenfalls energispridarpriset på 30000 kr för ortens bästa lokala insatser för ungdomar. Collaget gratulerar!

Så efter två dagar av seminarier om vad som kan förbättras för unga i Göteborg, om vägen från utanförskap, hedersrelaterat våld, kultur för alla (eller rättare sagt bristen på tillgänglighet för många till replokaler, kulturplatser), teaterföreställning med Förorten brinner, energikick med RMK&Kompaniett de politiska ungdomsförbundens visioner (många var vi som inte applåderade åt SDU), flertalet livsöden (bland annat Backabrandsöverlevare), hundratals applåder och mantrat "gör hämnden till revansch", är vi lite trötta men nöjda.

2 kommentarer:

Kristian sa...

Var det filip som stavade på skylten?

Jennie sa...

Ha ha, det var faktiskt konferensansvariga som stavat oss fel. Språkpetiga som vi är tyckte vi det var lite komiskt. Det var Mr Filip som räddade i:et till ett e.