torsdag 30 september 2010

Ursäkta att man vill bli lite älskad - Johanna Thydell


Nora Jonasson är inte knarkig, har ingen alkoholiserad pappa, skär varken sig själv eller andra och bor inte under en trapp. Hon är en ganska vanlig person. Själv tycker hon att hon är vanlig på ett ganska negativt sätt. Att hon är "nästan smälter ihop med väggen"-vanlig. Hennes bästa bästis Lisa däremot är allt det där som Nora tycker att hon inte är. Snygg, kul, smart, social, lagom lång och alltid med en pojkvän på kroken. Men bästa bästisar är de och Nora tänker att så länge hon har Lisa så är allt ändå ok. Hon är kanske bara lite avundsjuk på Lisa, ibland. Att någon nån gång skulle bli sådär jättekär i henne vore ju kul. Att bli älskad, av nästan vem som helst, vore ju toppen. När Lisa helt plötsligt inte dyker upp i skolan på en hel vecka och vägrar svara i telefon när Nora ringer, vänds Noras liv upp och ner. Är det något hon har gjort? Och i så fall vad?

Jag känner såhär när jag har läst ut boken: Jag vill läsa den igen! Och så vill jag att alla andra också gör det. Nu! Den var så in i bänken på pricken och riktigt roligt skriven med massor med detaljer och citat man vill minnas. Längst ner på några sidor finns till exempel Noriska ordspråk som man gärna gör till sina egna ex: "Efter solsken kommer typ regn eller nåt annat skit" eller"Alla sätt är bra men inget funkar". Men den var ju såklart inte bara kul och spexig. Den känns rejält i magen med. Jag gillar Johanna Thydells tidigare böcker med,(I taket lyser stjärnorna och Det fattas en tärning) men nu känner jag att jag har en ny favorit.

Låna boken genast!
4 kommentarer:

Sofia sa...

Hejsan! Jag tycker att Ursäkta att man vill bli lite älskad låter riktigt bra enligt alla recensioner jag har läst och det riktigt brinner i mina fingrar av längtan efter att få vända bladen i den, men jag har inte råd med att köpa den just nu och den har inte ännu dykt upp på närmaste bibliotek... Tar det längre för böcker att släppas i Finland eller?
Er blogg är jättefin! Kika gärna in till mitt Bokträd också

Anonym sa...

Ah. Har den redan på min att läsa-lista. Får nog snabba på! :)

Addikoko sa...

Jepp, den har jag reserverat sen ett tag och äntligen har den kommit<3

Tonårsboken - Elin sa...

Jag har hört så mycket bra om den här boken att jag knappt kan bärga mig. Köpte den på bokmässan men surt nog glömde jag den då jag skulle få den signerad. Fick istället klistra in autografen i efterhand :/