torsdag 16 september 2010

UNGA SKRIVARE 2010


Gillar du att skriva?
Välkommen att delta i skrivartävlingen UNGA SKRIVARE 2010, nu för 17:e året!
Välj något av dessa två ämnen.

1. Min förebild (Mina förebilder) Beskriv en eller ett par personer som du beundrar och ser som förebilder, personer från förr eller nu. Kanske är det en person i historien eller som lever nu, ex. en person som visat civilkurage, står upp för något du tror på. Du kan ta upp vilka egenskaper de har eller vad de gör, deras sätt att vara.

2. Till dig som vill lyssna Skriv om det som du uppfattar som orättvisor och hur du skulle vilja ha det i stället.

Tävlingen är för dig som går på högstadiet eller gymnasiet och är 13-19 år. En jury läser texterna och delar ut tjugo penningpriser/bokpaket och diplom till vinnarna i november 2010.

De fem bästa texterna belönas med 1000 kr och diplom. Övriga 15 nominerade får 500 kr och diplom. Några av texterna kan komma att publiceras på vår hemsida och i vår nättidning.

Vi samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan och flera bokförlag/bokhandlare.

Gör så här: Skriv din text på dator. Texten ska vara högst tre sidor lång med teckenstorlek 12 punkter. Skriv ditt namn, bostadsadress, tel, skola, klass, ålder, ev. mejladress och mejla din text SENAST DEN 10 OKT till ungaskrivare.gbg@vuxenskolan.se eller sänd texten med post till Mia Holst Västsvenska Författarsällskapet Olskroksgatan 28 B, 416 66 Göteborg

Välkommen med din text!

VÄSTSVENSKA FÖRFATTARSÄLLSKAPET
Vibeke Carlander Ordförande vibeke.carlander@comhem.se


Inga kommentarer: