onsdag 1 september 2010

Värsta Boken på Öckerö

Värsta boken!

värsta boken
Biblioteket på Öckerö har tillsammans med kommunens fritidsgård anslutit sig till läsprojektet Värsta boken som bygger på den gamla hederliga Bookcrossingen. Projektet vänder sig till tonåringar och unga vuxna.

Boksläppet för värsta boken är lördagen den 4: e september på fritidsgården. 100 böcker!

Varför? Läsande och böcker ska vara något självklart för alla ungdomar i Öckerö kommun. Vi vill ge alla möjligheten att upptäcka läsandets glädje. Vi vill att alla ungdomar ska känna att de kan påverka vad som finns på biblioteket göra det ännu bättre! Vi vill också på detta sätt få igång ett samarbete mellan folkbiblioteket och fritidsgården.

Hur? Biblioteket och fritidsgården får en uppsättning pocketböcker. Efter att böckerna släpps är det tänkt att deras resa ska börja. Böckerna behöver inte återlämnas någonstans utan idén är att de ska vandra från läsare till läsare. Om du gillade boken du läst så ge den till en kompis, om du inte gillade den så kan du lämna tillbaks den där du hämtade den.

Sen då? Förhoppningen är att böckerna ska kunna starta eller ingå i andra aktiviteter. Det finns många olika exempel man kan tänka sig. Samtal och diskussioner om böckerna, antingen i form av bokcirklar eller helt enkelt att vänner pratar med varandra om böckerna de läst. Det finns många olika sätt att parata om böcker; i communities, bloggar och läsecirklar på nätet. Eller kanske boktipsa på YouTube? Värsta boken kommer att fortsätta under hela 2010 och 2011.

Inga kommentarer: