onsdag 12 maj 2010

Många böcker i en rad...

Jag gillar serier, många böcker om samma människor. Så att det inte tar slut så snabbt. Speciellt när man gillar människorna är det bra när det räcker lääänge. Och gillar människorna gör jag i serien om klass 7B av Pernilla Gesén. Del ett hette "Sommaren innan sjuan" och böckerna skildrar en månad i taget under det första året på högstadiet. Nu har vi kommit till den sjunde boken som heter Det som gör ondast, och det är blåsig februari. Hanna blir smalare och smalare och försöker döva ångesten med att äta ännu mindre, Paulina orkar inte se och höra sin mamma och pappa som hon anar är på väg åt skilda håll, Rozanna vacklar i sin kärlek till Nicholas och Nicholas vill inte förstå vad det betyder att Rozanna hellre väljer bandet än honom. Och sen har vi Kalle som börjar få syn på andra tjejer än Tessan, äntligen! Tessan däremot har svårt att acceptera Amira, som är alldeles för nära deras gemensamma bästis Paulina.

Det handlar alltså om kärlek, vänskap, musik, familj, skola, sport och en hel massa mer. Jag gillar verkligen den här serien och tycker om alla karaktärerna, fastän de inte alltid är så himla snälla. Lite som det är i verkligheten alltså. Det enda jag inte riktigt gillar är omslagen på böckerna, de känns lite...mja, inte bra helt enkelt. Någon annan som har läst? Vad tycker du?
Kolla om boken finns att låna här

2 kommentarer:

Klara sa...

Vad jag vet är boken "Det som gör ondast" den sjunde delen i serien.
Och jag som är en bokmal har följt hela den här serien och jag älskar den bokstavligen! Precis som du säger att handlingen i boken stämmer överens om hur det är i verkliga livet för ungdomar håller jag verkligen med om. :) Personligen tycker jag att omslagen är ganska fina, bara det att ungdomarna ser ut som att dom ska gå i 9:an och inte alls i 7:an.. Det är det enda dåliga med böckerna tycker jag! Eftersom den här boken gavs ut 2010 undrar jag om du vet om serien kommer få fler uppföljare? Tänkte eftersom boken slutade på ett ganska så konstigt sätt..
Ha det så bra! :)

Anna sa...

Du har rätt Klara, det är den sjunde boken, jag ändrar detta genast! Jag vet inte om det kommer fler böcker- men tänker att det borde ju vara så att det kommer några böcker till så man får följa alla till de går ut sjuan. Jag hoppas det!