torsdag 18 mars 2010


Muren av Titti Knutsson


En mycket spännande bok för dig som är ca 13-16 år. Muren handlar om två ungdomar, Sofia och Peter, som bor på varsin sida om en mur i ett konfliktområde. I varannat kapitel berättar de om rädslan, osäkerheten, avsaknad av förnödenheter på varsin sida om muren. De kallar varandra krokodilerna och råttorna. De har lärt sig hata varandra och hat och rädsla styr deras tillvaro.
En dag händer det förskräckliga, en ny konflikt blåser upp, som båda vet kommer att hända, men inte när och vad den kommer att medföra för dem och deras familjer. Går det att lita på någon från fiendesidan? Läs den!4 kommentarer:

Melissa sa...

Jag tyckte om den. En mycket tankeväckande bok.

Melissa

Karin. E sa...

Den här boken gillade jag också!

Jennie sa...

När jag läste den här boken läste jag först in Västbankskonflikten, sen såg jag att det var en fantasybok som utspelar sig på svensk mark, kan ju vara vilken konflikt som helst i världen, eftersom platsen är odefinierad. Greppet är bra, att beskriva den totala rädlsan och oförståelsen inför varandra, och så är det ju även liten Ronja och Birk-historia iom hästen. När jag bloggade om den på Textapp så svarade Titti och skrev att den tog tre år att skriva, och så skrev hon "nu river vi murarna" och det är ju bara att hålla med.

Titti Knutsson sa...

Hej!

Vad roligt att läsa att ni gillar min bok!
Ni kan bli vänner med den på Facebook:
http://www.facebook.com/editnote.php?draft&note_id=385429313468&id=148989099267

Och så kan jag avslöja att det kommer en fortsättning i höst :)

/Titti