tisdag 19 maj 2009

Speldags!

Det finns många gemensamma beröringspunkter mellan filmer, böcker och TV-spel.
De öppnar alla upp dörrar till nya världar och stimulerar fantasin. Gillar man ett visst spel är det lätt att glida över till att läsa en bok med samma tema. Tycker man om Fable 2 till Xbox 360/ps3 eller Sagan om ringen-filmerna finns det flera hyllor med liknande fantasy som bara väntar på att upptäckas (t.ex. Robert Jordans böcker). Tyvärr finns många av spelen inte på biblioteken till utlån (de är ju väldigt dyra) men jag hoppas på fler i framtiden!

Mina bästa speltips:

5. Fable 2 - ett rollspel som bygger på att man själv får välja om man ska bli god eller ond. Är du våldsam blir folk i spelet rädda för dig medan om du är snäll så blir du omtyckt. Gillar man det här spelet ska man definitivt läsa Robert Jordans serie om drakens återkomst. Låna böckerna här.

4. Gears of war 2 - ett krigsspel som är fullt med action där man tvingas slåss mot en utomjordisk invasion. Storyn påminner en hel del om science fiction-klassikern Starship troopers av Robert Heinlein.

3. Dead Space - ett skräckspel där man utforskar ett rymdskepp där hemska aliens tagit över och dödat besättningen. Påminner mycket om den första Alien-filmen (låna filmen här).

2. Left 4 dead - spela online med andra spelare i en kamp mot köttätande zombies som tagit över världen. Gillar man det här spelet måste man också kolla på klassikern Night of the living dead.

1. Fallout 3 - Ett rollspel som utspelas 200 år efter ett globalt kärnvapenkrig, vilket resulterat i en jättelik katastrof. I "The Capital Wasteland", som området där spelet utspelas kallas, finns muterade insekter och djur, arga mutanter och kringdrivande rövarband. Utöver dessa finns också bosättningar med vanliga människor som gör allt för att försöka överleva i det karga landskapet. Spännande och mäktigt! Om man vill hitta en lika förödd och spännande värld efter apokalypsen får man sätta tänderna i Stephen Kings mästerverk Pestens tid.

Inga kommentarer: