fredag 1 november 2013

Trassliga relationer för en regnig helg


Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck är två av Sveriges populäraste ungdomsboksförfattare. Den senare är dessutom Sveriges nya läsambassadör.  Här skriver hon om Barnbokskatalogen (en boktipsguldgruva med information om närmare 300 nya barn- och ungdomsböcker!), som du också kan hitta här eller hämta gratis på närmaste bibliotek.
 
De här två (Lisa och Johanna) har tillsammans skrivit en roman: Vi måste sluta ses på det här sättet. I boken träffas Hanna och Jens av en slump, en utekväll i Stockholm. Hanna går sista året i gymnasiet och bor fortfarande hemma, samtidigt som hon drömmer om att flytta till Paris med sin bästis när terminen väl är slut. Jens har precis (samma dag) separerat från sin tjej som han har en tvåårig dotter tillsammans med. Han är också i färd med att byta jobb och allting är rätt så uppochner.

Den här kvällen slutar i alla fall med att tycke uppstår och Hanna följer med Jens hem. Aha, början på en romans? Nja, eller jo, men sen skiljs deras vägar plötsligt och allt kanske hade tagit slut där. Strax innan det riktigt börjat. Om inte Jens nya jobb hade visat sig vara som elevassistent åt en kille i Hannas klass…

Johanna Lindbäck och Lisa Bjärbo har som sagt skrivit boken ihop, den ena har skrivit berättelsen utifrån Jens perspektiv och den andra ur Hannas och så varvas kapitlen vartannatvis. Kärlekssagan stöter på patrull och just för att livet är som det är och folk är som folk är mest så är det inte helt enkelt. Kan man vara ihop med någon som jobbar på ens skola? Hur gör man när man är på så olika ställen i livet och kanske inte ens vill bli förälskad? Man skulle kunna tro att det är en förutsägbar historia à la romantisk komedi, men så är det inte alls. Jag är inte riktigt klar och jag vet i sanningens namn inte hur det kommer att gå. Det enda jag vet är att jag inte kan sluta läsa. 


1 kommentar:

Anna sa...

Åh nu blev jag ännu mer sugen på att läsa den här!