torsdag 28 mars 2013

Två bra filmer

Hej!

Jag heter Isabelle och är praktikant på Askims bibliotek.
Här är två filmer jag tycker om!

Allt för min syster (My sister’s keeper)

Jag gillade den här filmen jättemycket och den är absolut sevärd. Den är sorglig och gjorde ett väldigt starkt intryck på mig. Den finns också som bok.
Handling: Brian och Sarah Fitzgerald har en son och en dotter. Dottern Kate får leukemi vid två års ålder och hon förväntas inte överleva. Deras lösning blir då att skaffa ett tredje barn Anna, som blir en perfekt medicinsk donator till Kate. När Anna är elva år gammal tar hon ett stort beslut om att hon inte vill vara donator till Kate längre. Hennes argument är att hon vill kunna bestämma över sin egen kropp, så hon skaffar sig en advokat och stämmer sina föräldrar. Men Anna vet att hennes beslut kan leda till att Kate dör och beslutet vänder uppochner på hela familjen.

Filmen kan du låna här.
Och boken här.
Limitless
Den här filmen är verkligen jättebra. Den är så spännande att det kryper i kroppen och man kan verkligen inte sluta att titta.
Handling: Filmen börjar med att Edward ”Eddie”Morra står på taket av hans lyxiga takvåning. Några försöker att bryta sig in i hans lägenhet och han förbereder sig på att hoppa. Tre månader tidigare: Eddie är en författare som bor i New York City som nyligen har blivit dumpad av sin flickvän Lindy. Han har också missat deadlinen för att lämna in sin nya bok, som han inte ens har börjat på. En dag träffar han Vernon som är bror till hans ex-fru. Vernon är knarklangare och erbjuder Eddie att prova en ny drog som inte är ute på marknaden ännu, NZT-48. Drogen gör så att människor får tillgång till 100 % av hjärnans kapacitet, normalt använder man bara 20 %. Eddie tar drogen och den fungerar. Den gör också så att Eddie skriver klart sin bok. Eddie vill ha mer droger så han skulle gå några ärenden för Vernon innan han skulle få några. När Eddie kommer tillbaka till Vernons lägenhet så är han mördad. Han dödades troligtvis av några som ville åt hans gömma av NZT och Eddie söker igenom lägenheten och hittar hans droger. Efter det så vänds Eddies liv uppochner han får tillbaka sin flickvän, får ordning på sitt liv, han börjar handla med aktier och han blir rik. Men sedan kommer problemen. Om han slutar ta tabletterna så kommer han att dö. Vad ska han göra när dem tar slut?
Filmen har en väldigt bra handling och det är väldigt intressant när man ser att en liten tablett förändrar hela hans liv både till det bättre och sämre. Skådespelarna i filmen är också väldigt bra t.ex. Bradley Cooper som har huvudrollen och Robert De Niro.

Filmen lånar du här.
// Isabelle

Inga kommentarer: