tisdag 26 februari 2013

Besatt av Anne Cassidy


Anne Cassidy skriver deckare och thrillers för ungdomar och har hittills publicerat runt trettio romaner. Boken som är i fokus här, Besatt (Just jealous), kom på svenska 2010. Som vi skall se är det en minst sagt spännande berättelse om när kärlek förvandlas till, just det, Besatthet!
Historien börjar på nyårsdagen med att Peter Fenner ligger död i en park och Elly står gömd bakom några träd. Man förstår att hon är inblandad. Men hur?

Sedan snabbspolning tillbaka till bokens Nu, oktober, och till berättelsen om hur det hela kom att sluta som det gjorde en tidig morgon i den där parken.
Elly är sextonår och dödlig förälskad i Carl, grannpojken. En dag börjar en ny tjej, Sandy, i deras skola och det dröjer inte länge förrän den stilige Carl och Sandy är ett par.

Ellys svartsjuka får henne att göra allt för att få Carl att göra slut med Sandy. Från början är det egentligen ganska oskyldigt, men en dag spårar det hela ur. Elly går för långt och lögnerna och intrigerna blir för många och för komplicerade.


Jag försökte lägga ifrån mig den här
boken men det slutade ändå med att
 jag nästan sträckläste den!
Detta är en ruggigt spännande berättelse om svartsjuka och om hur det finaste som finns kan sluta med ond bråd död.

Vi ser händelseförloppet från Ellys perspektiv och får vissa insikter i hur och varför det hela går fel. Språket är rakt och lättläst och historien har ett starkt driv framåt.


Ett boktips för alla som vill läsa något spännande, men som också ger inblick i en människas inre liv och tankarna bakom hennes handlingar. Och om hur en handling ger en annan tills man tappat kontrollen/Anders

Låna här!
 

Inga kommentarer: