torsdag 31 maj 2012

Sommarläsning

När det börjar lugna ned sig inför sommaren kan man äntligen få börja sätta tänderna i de där böckerna som man inte riktigt har hunnit med tidigare. Två böcker som jag har gått och spanat in under våren är Aldrig släppa taget av Holly Goldberg Sloan och Resten får du ta reda på själv av Lauren Oliver.
Jag har precis börjat läsa Aldrig släppa taget och den handlar om tre vilsna ungdomar. Bröderna Sam och Riddle är på rymmen tillsammans med sin psykiskt sjuke pappa och har varit det så länge de kan minnas i princip. De har inte gått i skolan och Sam får ta hans om sin lillebror som har slutat prata och istället ritar detaljerade teckningar av alla mekaniska saker han ser. De har fått instruktioner från sin pappa att de inte ska prata med okända människor och hålla sig så osynliga de bra kan. Emily däremot har vuxit upp i en kärleksfull och trygg familj, hennes liv har aldrig tagit några dramatiska vändningar. Men hon funderar mycket på ödet och vad hennes plats i världen egentligen är. När Sam och Emily en dag möts påverkar de varandra omedelbart och det är kärlek vid första ögonkastet. Det är ungefär så långt som jag har hunnit i boken, jag tycker mycket om karaktärerna så här långt och det jag undrar nu är hur omgivningen kommer att reagera på denna kärlekssaga.

I boken Resten får du ta reda på själv får man möta Samantha Kingston som har allt, hon är populärast på skolan har fantastiska vänner och en cool pojkvän. Men så plötsligt den 12 februari så dör Samantha, hennes liv slutar. Eller? Hon får en andra chans, eller till och med sju chanser, för att lösa mysteriet kring sin död. Verkar väldigt spännande! Vad skulle man göra själv om man fick en chans att ta adjö och kanske ordna upp saker? Kika på trailern också!

Inga kommentarer: