tisdag 10 april 2012

verkligt..läskigtVet ni vad Ue är för något? UE är en förkortning av urban exploration och handlar om att ta sig in i stängda utrymmen som exempelvis gamla hus eller kulvertar under jord.


Alex i Koma av Thomas Fröhling handlar om ett gäng som sysslar med UE. De har tagit sig in i en fabrikslokal och en av dem, Alex , ramlar genom golvet ner till ett stengolv på nästa våning. Hans kompisar tror att han skall dö, men han hamnar i koma.

Kasper tar ansvar för händelsen och ber sina kompisar att fly innan ambulansen kommer. Det är vår precis innan sommarlovet och sommaren blir inte riktigt som Kasper tänkt sig. Istället för att åka till Frankrike med sin flickvän får han stanna hemma och jobba ihop pengar för att betala till fabriken där han gjorde inbrott. Under ytan finns en ständig oro för hur det skall gå för Alex.


Alex föräldrar har erbjudit Kasper att bo i Alexs lägenhet. En lägenhet som inte Kasper visste fanns, vilket gör Alex liv lite till ett mysterium. Det är en märklig stor och spöklik våning med inramade insekter på väggarna. Men i den konstiga lägenheten hittar han ledtrådar om den mytomspunna Tunnelstaden och då blir det svårt att hålla löftet till sina föräldrar om att sluta med UE


Det här är en lockande och spännande berättelse om möten mellan olika världar. Ibland vet man inte vad som är dröm och vad som är verklighet. Boken finns att låna här.


Inga kommentarer: