måndag 2 april 2012

Att stå på egna ben...

Vet du hur man lagar en punktering? Hur man rensar en fisk eller ett avlopp? Tvätta fönster?
Inte?
Då är boken Hushållspraktika (av Hans Reuterskiöld) något för dig!

I sju kapitel får du reda på det mesta du behöver för att klara dig själv. Kapitel om kök och mat, tvätt och klädvård, städning, underhåll av lägenhet, elektronik, ta hand om cykel och bil, din hushållsekonomi samt din hälsa.
Författaren tipsar om saker som han lärt sig genom åren, saker man behöver kunna om man skall klara sig själv när man flyttar hemifrån. Men kunskapen är även bra för den som vill hjälpa till hemma, eller den som inte vill vara beroende av någon annan när det är dags att laga kläder eller putsa skor.

Och för den som inte tycker det är kul att göra hushållssysslor är boken ändå ett bra tips, för tid kan alltid sparas om man vet hur man gör saker på ett effektivt sätt. Bättre att lägga tio minuter och läsa på om hur man tapetserar på ett bra sätt än att misslyckas och behöva plocka ner allt och göra om det hela.
Mycket foton och illustrationer tillsammans med lättförståeliga texter gör boken till en riktigt bra resurs.

Annars kan du alltid strunta i det hela och hoppas att någon annan gör allt åt dig. Kanske får vi då se dig i någon framtida säsong av Ung och Bortskämd.

!!! Som bonus får ni ett krukväxt tips av mig: Ampellilja. En växt som verkar kunna överleva hur mycket misskötsel som helst. Den blir lite brun eller så blir den gröna färgen lite blek, men bara man vattnar den lite så kommer den tillbaka. !!!

Inga kommentarer: