fredag 24 februari 2012

Festivalsommar

Det finns nästan ingen hejd på hur många festivaler det finns numera. Det är inte så många år sedan då Hultsfred, Arvika och Emmaboda var de enda välkända festivalstäderna i Sverige. Nu kan man nästan åka till vilken svensk stad som helst och få en festival. Kanske inte riktigt men Göteborg, Hässleholm, Borlänge, Östersund, Sölvesborg med flera har nu riktigt stora festivaler.

Fast enligt undertecknad finns det egentligen bara en "riktig" festival. Det är självklart Roskildefestivalen i Danmark. Här finns verkligen all sorts musik, människor från hela världen i olika åldrar och framförallt ett gemyt som är oslagbart.

Roskildefestivalen har endast släppt en bråkdel av sitt musikprogram inför sommaren. Som vanligt blandas riktigt stora artister med mindre. Vill man inte höra Bruce Springsteen, The Cure eller Björk så ska man gå till de mindre scenerna. Kanske ses vi exempelvis vid scenkanten vid några av de fantastiska artisterna nedan.

COLD SPECKS


ARAABMUZIK


SHLOHMO

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mattias: Har du läst Linn Strømsborgs bok Roskilde?
Om ett norskt kompisgängs äventyr på roskildefestivalen.

http://encore.gotlib.goteborg.se/iii/encore/record/C__Rb1656526__Sroskilde__P0%2C1__Orightresult__X5;jsessionid=7D08D3B52916A720371429879D9F3325?lang=swe&suite=pearl

Mattias sa...

Just det, den glömde jag bort. Jag läste den för några år sedan. Inget mästerverk men ändå en kärleksfull inblick i roskildefestivallivet.