torsdag 19 maj 2011

Bokjuryn - och vinnaren är ....

Nu är Bokjuryn avslutad för detta året och vinnaren för kategorin 13 år och uppåt är "Jag finns" av Maja-Maria Henriksson! Vi har tipsat om boken tidigare här på Collaget, både Ann och Jennie har läst och tyckt. Vad tycker du? Eller har du inte läst? Låna boken här!

Bokjuryn är en tävling där barn och ungdomar röstar fram årets bästa bok, tävlingen är uppdelad i flera olika kategorier. Läs mer om Bokjuryn här!

1 kommentar:

Jennie sa...

Såg precis att uppföljaren till Jag finns är på ingång till biblioteken. Den heter Inte på riktigt, inte på låtsas och kommer ut under sensommaren.

"Återigen får vi träffa Johanna som vi lärde känna i jag finns (2010). Nu är Johanna 17 år och har genomlidit grundskolan. Hon bor med sin mamma och hennes nye man. Men helt plötsligt är inte Johanna längre välkommen att bo hos dem och inte heller hos pappan och hans nya fru finner hon en fristad. Men sommarjobbet på Valand blir till en början hennes räddning. Men när hon drivs in i ett destruktivt förhållande med Oscar måste hon välja och bryta sig loss en gång för alla". (ur BTJ häftet 12 s. 72).