tisdag 15 juni 2010

Festivaldags i böckernas värld

Sommaren är ju festivalernas högtid så därför tänkte jag tipsa om en bok med festivaltema.

Huvudpersonerna i boken Vi ses, baby (låna här) heter Sally Mack och Keith Scully. De är båda musikintresserade och längtar efter att åka på festival. Sally är en tjej som jobbar extra som servitris där hon tvingas ha på sig en rosa overall och som drömmer om att bli modedesigner. Av en ren slump kommer hon över ett backstage-pass och bestämmer sig för att åka till musikfestivalen Rock out. Hon säger upp sig och äventyret kan börja.

Keith Scully däremot har länge planerat att åka men i sista sekunden blir han dumpad av sina kompisar som hellre stannar hemma med några tjejer de träffat än åker på festival. Han åker då själv på festivalen där han ser fram emot att se sitt favoritband. Men när han av en händelse träffar på bandet blir det inte alls som han tänkt sig.

Mycket kan hända när man åker själv på festival och det blir en händelserik helg för Sally och Keith. Romantik, slagsmål och smutsiga kläder står för bara en del av innehållet i boken.Jag tycker boken är en bra skildring av livet på en rockfestival. Jag kände igen mig i en hel del som beskrivs och för er som undrar hur det går till på en festival kan här läsa om hur roligt det kan bli om en massa människor samlas för att lyssna på musik och ha kul. Texten är lättläst och boken är ungefär 130 sidor.

Detta är verkligen en bok man bör läsa tillsammans med rockmusik i öronen. Vad sägs om lite International Noise Conspiracy, Metallica , White stripes eller Queens of the stone age?

Inga kommentarer: