måndag 28 december 2009

Achievements

... Har blivit allt mer och mer vanligt förekommande i digitala spel. "Om du kan samla 100 flaggor får du en liten ikon i din användarprofil som talar om för alla att DU minsann har tålamod!". Både ris och ros har kastats över detta. En del tycker att det är totalt meningslöst och att det förstör själva spelupplevelsen när man dessutom uppmanas lägga tid på att uppnå ett visst krav för att få den lilla ikonen i sin lista, andra tycker helt enkelt tvärtom...Visste ni förresten att det även finns verkliga achievements.... För jo, uppenbarligen är vi så förtjusta i dem att vi även måste applicera dem i det verkliga livet. Eller så har de alltid funnits där, bara blivit lite mer synliga. Vad tror ni att jag pratar om? Självklart allt det där man måste göra innan man dör. Har man inte gjort det och det så har man inte åstadkommit speciellt mycket. Bada med delfiner är väll ett måste för alla..? :)
Nu finns det till och med böcker som talar om för dig allt du ska hinna med innan dag x! Självklart går en del av dem att låna på bibblan. Här är några av dem. Vissa med helt okej målsättningar, andra lite mer... Ni får avgöra själva, förhoppningsvis:


1001 filmer du måste se innan du dör


1001 albums you must hear before you die

1001 gardens you must see before you die

1001 golfhål du måste spela innan du dör

Hoppas att ni får kul med dessa! Det här är troligtvis sista inlägget jag skriver för collaget så jag tycker att ämnet passar riktigt bra. Snart drar jag vidare på nya äventyr! ^^ Vill ni läsa annat jag skriver kan ni besöka min blogg på wordpress, alternativt min nya blogg på loading. Jag skriver på båda bloggarna, men om lite olika saker. :)

Lycka till med era nya livsmål! ^^