tisdag 21 juli 2009

Stress och sexTvå nya faktaböcker för dig som är tonåring.

Den första boken handlar om stress.
Vad händer när man stressar?
Hur löser man en konflikt?
Hur sover man bättre?
En bok om självkänsla, skolstress, teknikstress, yoga, ny familjebildning, vänner, om att vara deprimerad, hormoner, hygien och sex m.m. Eva Robild och Mette Bohlin har skrivit boken Stressa ner- Tonårsboken för alla tonåringar. De menar själva att man ska se boken som en verktygslåda för att hitta information och redskap för hur man kan hantera olika stressiga situationer. Stress finns och är kanske oundvikligt men blir lättare att hantera om man vet hur. En bok om tonårsskap helt enkelt.

Och så Katerina Janouchs bok Unga tjejers bok om sex & kärlek.
En bok om allt du undrar över. Den är snygg, enkel och bra och indelad i tre kapitel: Kärlek, Sex och Kropp & Underliv. Om att bli kär, att flirta, om sexualitet, om att göra slut, om otrohet, sexställningar, orgasm, sexdebut, onani, könssjukdomar, bröst och abort. Förutom alla tips och tankar kring detta är det också en peppande bok till alla unga tjejer. Katerina skriver själv:

"Du behöver ingen annans godkännande för att duga, för att vara en sexuell varelse. Av mig får du inga moralkakor-jag hoppas istället att få inspirera dig. Våga tro på din egen förmåga!"

Inga kommentarer: