lördag 25 juli 2009

Kate Cann


Förra året kom Kate Canns bok Sex veckor. Den handlar om sextonåriga Chloe, som är rätt missnöjd med sitt trista liv med ganska nyfunna vänner, oglamoröst liv och bruten kontakt med sin mamma, som får följa med sin nya klasskamrat Davinia och hennes rika föräldrar till en semesterö i flera veckor. Framför sig ser hon fester, partande, killar, flörtande och solande och ett sommarliv i total lycka. Men det blir inte riktigt som hon tänkt sig och istället för bara exklusiva fester och flörtande blir veckorna en tid där hon hittar sig själv.

I Släppa taget är temat lite detsamma. Istället för att följa med sin pojkvän Mike och hans kompisar på campingsemester, bestämmer sig Kelly för att nappa på erbjudandet om att spendera tre månader i Grekland med Jade och Sara, två tjejer hon knappt känner. De har ett eget hus och vardagen fylls med sol, fester, vänner och total frihet. Allt är toppenbra tills Mike och hans vänner dyker upp och all den där friheten måste omvärderas. Ytterligare en bok om relationer, svartsjuka, kärlek, vänskap och förändring.

Jag är inte helt stormförtjust i Kate Cann, den boken jag har tyckt varit bäst med henne är Hon släpper dig aldrig som var mer åt rysarhållet. Men iaf vill ni ha en chick-litt lättsam sommarbok så kom och låna.

Inga kommentarer: