fredag 2 mars 2012

Vild!

2005 kom Vild av Boel Werner ut. I dag finns det ganska många böcker på samma tema, men då var den rätt ensam. Av svenska författare har i år bland annat givits ut Mårten Melins Förvandlad om en kille som förvandlas till katt på nätterna. Per Nilssons bok En morgon stod hon bara där, om en en ängel som gör entré i en skolklass och Cirkeln av Per Strandberg och Sara Bergmark Elfgren för de något äldre som handlar om några tjejer som förvandlas till häxor. För tonåringarna kom också den Augustprisbelönade Pojkarna av Jessica Schiefauer

Boken finns kvar på våra biblitotek, kanske har den gömt sig någonstans, men den finns jag lovar. Du kan beställa den här.

Den handlar om Irma som förvandlas. Irma går i högstadiet och har inte några kompisar. En dag får hon ont i ryggen. Det är något som börjar växa där bak, en svans. Irma håller på att förvandlas, förvildas och hon flyr ut i skogen, där hon lever på vad naturen bjuder henne. Det som gör boken så bra är att Boel Werner skriver på ett sätt så man verkligen tror på det. Förvildandet blir intressant och lockande.
Läs också i andra bloggar där man gillarVild:
Litteratur, Flaskposten, Biblioteken i Lidingö, Mårten Melins blogg.

Inga kommentarer: