tisdag 6 december 2011

Antiloper

Här på Askims bibliotek har vi en julkalender där vi varje dag tipsar om en bok, imorgon är det min tur och då tipsar jag om boken Antiloper av Ester Roxberg.

Astrid och Ellen är bästa vänner trots att de inte är så lika. Astrid är den svåra indietjejen och Ellen den duktiga idrottstjejen. Det var de som blev över i början av gymnasiet och har sedan dess utvecklat en djup vänskap. Det är väldigt tydligt att de betyder allt för varandra. De planerar inför att livet ska börja efter studenten, då ska de åka till Barcelona tillsammans och ha roligt. Men en dag händer det något med Ellen, hon drar sig undan och försvinner längre in i sig själv och kvar står Astrid och förstår inte riktigt vad som händer. Hon känner sig sviken och orkar inte stanna upp utan flyr inför det som hon inte orkar ta tag i.

Ibland blir Antiloper smärtsamt jobbig att läsa, men man vill ändå inte sluta. Boken avslutas inte heller så becksvart som jag kanske har målat upp här, utan det finns ett litet ljus i slutet av tunneln.

Inga kommentarer: