tisdag 18 oktober 2011

Änglar och demoner

Ja, inte Dan Browns bok alltså, utan böcker som faktiskt handlar om änglar och eller demoner. Det var nämligen temat på förra veckans bokfikor på biblioteken i Högsbo och Askim. Här är några av de böcker vi pratade och tipsade varandra om:


Fallen av Lauren Kate.
Odödlig kärlek och mörka skuggor. Påminner lite om Twilight men med fallna änglar istället för vampyrer. Del ett i en serie på 4 (hittills har 3 kommit ut).
Fallen ängel av Becca Fitzpatrick (eller Hush, hush som den heter på engelska).
Snäll tjej träffar farlig kille med mörka hemligheter. Vi får träffa både vanliga och fallna änglar och det är inte självklart vem man kan lita på. Som en av deltagarna på bokfikat i Högsbo uttryckte sig: "Man blir hypnotiserad!!!"
Första delen i en serie.


Daughter of smoke and bone
av Laini Taylor
Den här boken är lite mer fantasy än paranormal romance.
Den är dessutom min egen favorit bland ängel-/demonböckerna. Laini Taylor har skrivit en fantastiskt fin berättelse, inte bara om magi och kärlek utan även om vad krig gör med oss och om hur våld föder våld. Karou har växt upp hos Brimstone, en varelse som samlar på tänder från olika varelser och som betalar med önskningar. Boken utspelar sig mitt i ett krig mellan seraphim och chimera, två raser som man lätt kan översätta till änglar och demoner. Den utspelar sig dels i vår värld (framför allt i Prag, där Karou bor och studerar), dels i en parallell värld där seraphim och chimera lever (även om de även kan vara i vår värld). Mycket spännande, hemskt och fint på samma gång, och det verkar komma en uppföljare - Hurra!


Succubus blues av Richelle Mead
Richelle Mead är en fantastiskt kreativ och produktiv författare. Dels har hon skrivit serien Vampire academy, dels den här serien om en succubus vid namn Gerogina kincaid, och nu har hon dessutom kommit ut med första delen i en ny vampyrserie som utspelar sig i samma värld som Vampire Academy och som heter Bloodlines. Men nog om vampyrer nu är det demoner som gäller, och dessutom en ruggigt coola Georgina kincaid. Som succubus är hon en demon som livnär sig på mäns lust och åtrå vilket innebär en hel del problem om hon skulle vilja hångla med någon som hon verkligen gillar... Mycket underhållande serie med diverse övernaturliga varelser. Rekommenderas varmt!

Inga kommentarer: