måndag 21 februari 2011

Slemmiga vampyrer del två

Jag har tidigare tipsat om Släktet, den första delen i en ny vampyrserie som är så långt ifrån Twilight man kan komma. Här handlar det inte om snygga Edward Cullen-vampyrer utan zombieliknande bestar kallade strigoi som suger blod med en gaddliknande tunga. I den första delen skildras det hur vampyrsmittan sprider sig och kaos breder ut sig i New York.

I del två, Förgörelsen, försöker huvudpersonerna, forskaren Eph och hans son Zack, dennes forskarkollega Nora och den gamle mannen Satrakian, samla mod och kraft för att stå emot vampyrinvasionen och dess ledare, Mästaren.
Det är spännande, äckligt och blir en massa action när vampyrhorderna sprider sig över världen. Ingen verkar kunna stå emot dem. Myndigheterna och TV-kanalerna är infiltrerade av Eldritch Palmer, en döende, stenrik kapitalist som allierat sig med vampyrerna och som gör vad som helst för att få evigt liv. På hans order läggs locket på och man vill inte erkänna vad som egentligen händer utan kallar den stundande undergången för upplopp och plundring. I vampyrernas väg står bara vår lilla tappra skara och oddsen verkar minst sagt skitdåliga. Deras räddning finns i en urgammal bok, Occido Lumen, som berättar hur vampyrerna kan förgöras en gång för alla. Problemet är bara att den ska säljas på auktion för sisådär 30 miljoner dollar. Hur ska de kunna få ihop så mycket pengar?

Författarna till de här böckerna kommer aldrig vinna Nobelpriset i litteratur men de kan skriva en underhållande skräckhistoria. Tempot är högt, blodet skvätter och man undrar lite hur den här vampyrapokalypsen ska kunna undvikas. Rekommenderas till alla er som gillar skräckfilm och zombiefilmer i synnerhet.
Stick nu iväg och läs!

2 kommentarer:

Liza sa...

Fösta gången jag fick lust att läsa vampyrlitt. Sjysst!

Grethe sa...

Åh, vampyrer, en urgammal, cool bok och apokalyps... - what's not to like??!!