tisdag 1 februari 2011

Gladiator mot sin vilja

Jag gillar Niklas Krogs serie om krigaren Biko (jag har skrivit om de första delarna här och här) och nu är den avslutande delen här.
SPOILER VARNING - har man inte läst de första delarna ska man sluta läsa ungefär... här.I denna tredje bok, som heter Krigarens sista strid (låna här), knyts de olika trådarna ihop och man ska äntligen få svar på hur det ska gå för Biko. I slutet av den andra boken blev han infångad av den grymma kejsarinnan Nooriam och när den tredje tar sin början har han tvingats vandra utmattad ner från bergen och till hennes huvudstad. Där planerar hon att tvinga honom att dag efter dag slåss på en gladiatorarena mot monster och andra krigare tills han till slut dör. Allt för att han en gång avvisat henne. Hur ska Biko klara sig ur den knipan? Motvilligt inser han att om han någonsin vill återse sin familj så måste han fightas för att överleva.

Berättarstilen är sig lik från de tidigare böckerna och det är action, blod och mycket som händer (en stil som vi fantasynördar kallar sword & sorcery). Det är en luftig, lättläst stil varvat med fina bilder som illustrerar berättelsens nyckelscener. I like!

Inga kommentarer: