måndag 30 november 2009

Spel kan vara rätt mycket olika saker

Innan ni läser det här inlägget vill jag att ni testar de här spelet. Därför lägger jag in en jättestor bild på en elefant så att ni inte råkar läsa vidare om det som vi nu skall diskutera.

Ok, ni får veta lite mer om det. Spelet heter This is the only level och handlar om att man skall styra en elefant som hamnat i en skumt rum. Det är gratis och rätt kort. Så testa nu!


I This is the only level byts reglerna hela tiden ut för varje "bana". Det gör att du måste tänka annorlunda varje gång rummet byter färg. Detta tycker jag personligen är kul eftersom det på så sätt visar hur annorlunda ett spel kan bli bara man ändrar förutsättningarna lite. Om vi lägger till att spelaren måste göra såhär, vad händer då? Vad händer om man i Fifa, förutom att spela fotboll, samtidigt måste rensa spelplanen från supportrarnas skräp (för att bollen saktar ner så fort den hamnar på ex. en burk eller godispapper)? Eller om Rayman Raving Rabbids gick ut på att man var tvungen att trösta kaninerna enligt en skala på hur elak du har varit mot dem, då vill man inte längre ha för höga poäng.

Fundera på vilka regler som finns i vilka spel och vad som händer om man flyttar över några regler från ett spel till ett annat? Får spelet en annorlunda karaktär?

Får ni några häftiga idéer?

Inga kommentarer: