fredag 21 augusti 2009

Skrivartävling!

Gillar du att skriva?

Då har vi glada nyheter! Följande inbjudan har vi fått från Västsvenska Författarsällskapet (dvs. det är inte vi på Collaget som håller i själva tävlingen utan vi vidarebefordrar bara deras inbjudan):

"Västsvenska Författarsällskapet välkomnar er att delta i tävlingen UNGA SKRIVARE 2009, nu för 16:e året! I år kan du välja mellan två uppdrag:

1. En novell. Du bestämmer själv vad den ska handla om, kärlek, vänskap, en resa, science fiction,fantasy, äventyr, tillbaka i historien. Skriv också en rubrik!

2. Du väljer själv vad du vill skriva om. Du väljer om du vill skriva en uppsats, saga, brev, serie, dikt, en rap, en satir. Skriv en rubrik!

Tävlingen är för dig som går på högstadiet eller gymnasiet och är 13-19 år. En jury läser texterna och delar ut tjugo penningpriser/bokpaket och diplom till vinnarna i november 2009.

De fem bästa texterna belönas med 1000 kr och diplom. Övriga 15 nominerade får böcker och diplom. Några av texterna kan komma att publiceras på vår hemsida, i vår nättidning http://www.forfattare.panatet.se/ och i en antologi som planeras.

Vi samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan och flera bokförlag/bokhandlare.

Gör så här:
Skriv din text på dator. Texten ska vara högst tre sidor lång med teckenstorlek 12. Skriv ditt namn, bostadsadress, tel, skola, klass, ålder, ev. mejladress och mejla din text

SENAST DEN 9 OKTOBER till ungaskrivare.gbg@vuxenskolan.se

eller sänd texten med post till:

Västsvenska Författarsällskapet
c/o Carl Ek
Gregorianska gatan 61
415 09 Göteborg

Om du har frågor så maila dem till: niclas.mossberg@abo.fi

Välkommen med din text!"

2 kommentarer:

Melissa sa...

Hej Kristian!
Det skulle ha varit bra att skriva var du hittade den här skrivartävlingen. Så här ser det ut som om Collaget skulle ordna den. Jo, det framkommer från texten sedan, men det är inte säkert att alla kommer på det.

Hälsningar

Maria

http://svartedalsskolansbibliotek.blogspot.com/

Fröken Ö sa...

Hej. Jättebra blogg!

Dock tycker jag ni borde ordna en skrivtävling även för dem som inte är i gymnasieålder :P

/Fröken Ö