onsdag 18 juni 2008

Gotiskt, romantiskt och blodigt

När man redan på dom tre första sidorna i en bok kan läsa om mord, mystiska hemliga sällskap, mystiska snygga främlingar och någon form av konspiration vet man att det är en himla bra bok! Och det är Ögat över månskäran av Libba Bray.

Gemma lever i Indien tillsammans med sina föräldrar någon gång under 1800-talet. Hon tycker dock att det är sådär kul. Hon skulle hellre vara i London och gå på bal och köpa pampiga klänningar. På hennes födelsedag grälar hon med sin mamma, Gemma springer därifrån. Efter ett tag får hon en märklig syn av hennes mamma som blir mördad. Det visar sig att synen var sann.

Gemma hamnar på en internatskola i England där man får bra hållning och uppfostras till att bli en fin fru. Självklart är det massor med intriger mellan tjejerna på skolan. Dessutom händer det skumma saker, någon som kallas Kirke är ute efter gemma, dessutom hittar hon en gammal dagbok där en gammal elev från skolan beskriver hur hon reser till andra världar.

Det här är ytterst underhållande! Inte en tråkig stund alls. Jag älskar äventyrsberättelser och när det dessutom är mystik, religion och hemliga sällskap med kan man inte göra annat än att mysa. Dessutom första delen i en triologi, jag tänker definitivt läsa resten!

Inga kommentarer: