torsdag 23 juni 2011

Zombies överallt!

The dead-tossed waves är alltså andra delen i Carrie Ryans zombietrilogi. Gabry lever ett relativt tryggt liv i en skyddad stad vid havet (havet som Mary drömde om i The Forest of hands and teeth). Medan Gabrys vänner längtar efter att utforska världen utanför upptas hon av en rädsla för det som finns där ute. Denna rädsla för mudosarna (zombiesarna) har spätts på av Gabrys mamma och hennes berättelser om The forest of hands and teeth. När hennes kompisar bestämmer sig för att bege sig till den övergivna nöjesparken bortom barriären vill hon absolut inte följa med, hon kan inte tänka sig något värre. Men så finns ju Catcher, föremålet för hennes förälskelse. Gabry trotsar sin rädsla för zombiesarna och följer med honom och de andra på ett nattligt äventyr. En utflykt som inte slutar väl för någon.

Jag älskar ju Carrie Ryans zombieböcker och tycker att tvåan är väldigt bra liksom första boken. Inledningsvis störs jag lite på Gabry som är så mycket mesigare än Mary i första boken. Men omständigheterna gör ändå att hon måste växa upp väldigt snabbt. Det är fint att få ett annat perspektiv på händelserna, att se hur författaren knyter ihop trådarna och hur nya spännande frågor väcks. I sista boken The dark and hollow places (som äntligen har kommit ut) knyts säcken ihop. De enskilda berättelserna och karaktärerna binds samman av ett gemensamt öde där man inte vet vem som kommer att dö och vem som kommer att överleva.. Åh det är så oerhört spännande! Jag måste få tag på sista boken nu och se hur det slutar! Postapokalyps, spänning, kärlek, zombies... Carrie Ryans böcker passar definitivt dig som fallit för Hungerspelstrilogin, och det är ju rätt många ändå.
Låna boken här.Förresten så måste jag säga att denna bild till The forest of hands and teeth är så mycket snyggare och passar väl ihop med resten:

Inga kommentarer: