fredag 29 april 2016

Carry on av Rainbow Rowell - en ungdomsbok på engelska


Rainbow Rowell har tidigare skrivit Eleanor & Park och Fangirl. De böckerna älskade jag och därför var det en självklarhet för mig att läsa hennes nya verk Carry on.

Carry on är baserad på den fanfiction som huvudpersonen i Fangirl skriver. Därför kan det vara kul om man läst den innan.
Huvudpersonen är Simon Snow, den utvalde. Han går sista året på Watford som är en skola för magiker, eftersom han är den utvalde känner många på skolan till honom, både lärare och elever. Han är den som ska rädda alla från kriget och the Humdrum.

Själv tvivlar Simon Snow på sin magiska förmåga. Ibland kan han inte ens få sin stav att fungera och ibland tänder han eld på något av misstag. Dock har han alltid sin trogna vän Penelope vid sin sida. Han har även vännerna Agatha och Baz, men man vet aldrig riktigt var de står. Jag fångades verkligen av den värld Rainbow Rowell byggt upp, speciellt karaktärerna – man lär verkligen känna dem.
Boken är spännande och rolig på samma gång. Vilket gör att man aldrig vill sluta läsa, jag är nästan lite ledsen över att jag läst färdigt boken. Ni som inte läst den har verkligen något att se framemot!

Skrivet av Alva, prao på Älvstrandens bibliotek

1 kommentar:

Bokskåpet sa...

Verkar intressant! Gillade Fangirl så jag ska nog kika in denna. :)