måndag 1 september 2014

Spännande serie från Andra världskriget

Vad är skillnaden mellan en bra och dålig berättelse? Det beror förståss på vem man frågar. Men för mig är en bra berättelse en spännande handling och intressanta karaktärer. Att det är svårt att avgöra vad man ska tycka om människorna som det handlar om, att de har många bra sidor, men också många dåliga, ungefär som man är själv.

Serien Det var en gång i Frankrike av Fabien Nury och Sylvann Vallée ustpelar sig i Frankrike under Tysklands ockupation under Andra Världskriget. Huvudpersonen heter Joseph Joanovici och är just en sådan intressant karaktär som jag gillar att läsa om. Han är en omåttligt rik jude som gör affärer med nazisterna. Många tycker att han förråder sitt eget folk och sviker sin egen familj. Men syftet med affärerna är att samla ihop pengar till motståndsrörelsen samtidigt som nazisterna skyddar honom. Det här är första delen av sen serie på fem där tre delar än så länge är översatta till svenska. Det är spännande och känns farligt.

Böckerna finns att låna här.

1 kommentar:

Ungdomar.se sa...

Hejsan! Vilken fin blogg. Har ni möjligtvis sett vår stora tävling med Bokförlaget Natur & Kultur? 15000kr och fina bokpaket i prispotten! Kanske något att tipsa era läsare om? :) http://ungdomar.se/blogg/stor-tavling-for-dig-som-ar-kreativ