onsdag 28 maj 2014

Semlan och Gordon - Rolig, knäpp och en av de bästa böckerna som finnsSemlan och Gordon - Pappan med de stora skorna, är den första av sex böcker om kompisarna Semlan och Gordon av Moni Nilsson. 

Dessa böcker är nog några av de roligaste, knäppaste och bästa jag någonsin läst! Kanske tack vare att Semlan och Gordon är så roliga, Semlan är väl egentligen helt ”normal” vilket är Gordon motsats om man inte menar att ordet normal betyder ungefär limma-portvinsglas-runt-ögonen-och-liknande. Men Moni Nilssons sätt att skriva är också helt underbart för även när Semlan och Gordon klättrar upp i träd för att spotta folk i huvudet så får hon det att låta väldigt enkelt och normalt, som att göra något sådant är som att äta frukost eller cykla till skolan. 

Just denna bok handlar om hur Semlan ska bli ett lyckligt skilsmässobarn från ett olyckligt skilsmässobarn, vilket inte alltid är det enklaste. Om att hon kanske, kanske möjligtvis är pyttelite kär i Lino, även fast hon inte berättat det för Gordon ännu. Och ännu mer om Semlans liv vilket också innefattar trilla från träd, kärlekslekar, spegelvända hus och ofattbart många pinsamheter. 

Detta är en bok jag rekommenderar till alla som vill ha en underbar bok om livet och även dem som inte vill det utan bara vill ha en riktigt bra bok, och till och med dem som inte ens vill läsa borde ändå läsa denna bok bara för att få igång lässuget för när man väl börjat läsa denna bok vill man bara inte sluta.

Jag som har skrivit om boken heter Agnes och har praoat på Linnéstadens bibliotek vecka 22.

(Glöm inte att det går bra att reservera boken från ett annat bibliotek om den inte finns på ditt eget. Du kan göra det själv på webben eller på biblioteket och det kostar ingenting. Boken finns också som Talbok, för dig som t.ex. har synnedsättning eller lässvårigheter.) 

Inga kommentarer: