torsdag 6 februari 2014

Böcker som blir film 2014

2014 verkar bli ett riktigt höjdar år om du är ett fan av filmer som baseras på böcker.  Såklart måste du ju också ha läsa boken innan du ser filmen så att du kan fälla den klassiska kommentaren: ”Jag tycker faktiskt att boken är bättre”. Och imponera alla du känner med hur mycket du har läst.

Här kommer några godbitar som har premiär under 2014. Böckerna lånar du självklart på biblioteket! Klicka dig vidare till vår webbkatalog GOTLIB eller på länkarna nedan för att se vilka bibliotek böckerna finns på.

-Boktjuven. Premiär 28/2. Baserad på boken ”Boktjuven” av Markus Zuzak. En modern ungdomsklassiker!

-Divergent. Premiär i april. Baseras på Veronica Roths bok ”Divergent". Gillade du Hungerspelen så är detta något för dig. Kolla in filmtrailern här
 

-Förr eller senare exploderar jag. Premiär i juni. Baseras på John Greens bok med samma namn. En fantastisk kärlekshistoria, både sorglig och rolig. Om livet, döden och kärleken. Ett måste att ha läst! Lånas här.

- Vampire Academy- Blood sisters.  Premiär i juni.  Här har du en hel serie om vampyrer, internatskolor, kärlek och intriger. Lite ond bråd död också kanske... "Törst" heter den första delen i serien av Richelle Mead.

- Draktränaren 2. Premiär i juli. Andra filmen om Hicke Hiskelig Halvulk III och hans drake. Baseras på böckerna av Cressida Cowell. Låna här.

-The Maze Runner. Premiär i september. Ytterligare en dystopi i Hungerspelsanda. Thomas vaknar upp utan minne i en labryint tillsammans med andra ungdomar. Tillsammans måste de försöka ta sig ut. Verkar riktigt spännande! Baseras på James Dashners böcker som än så länge bara att finns låna på engelska på biblioteket. Låna här 

-Hunger games: Mockingjay del 1.  Premiär i november. Första delen av sista delen, Revolt, i Hungerspelstriologin av Suzanne Collins. Har du sett eller läst de andra så är det bara att fortsätta...

- Hobbit: bort och hem igen.  Premiär i december. Sista delen av tre, i filmatiseringen av J.J.R. Tolkiens "Hobbitten eller bort och hem igen". Eller som den hette innan: "Bilbo". Dvärgar, alver, en drake och en hobbit. Det kan inte bli fel...
Ryktet säger också att del två i  "The Mortal Instruments: Stad av aska" kommer ha biopremiär under 2014. Men i skrivandets stund finns det inget premiärdatum. Passa på att låna böckerna  av Cassandra Clare här medan ni väntar.

Inga kommentarer: