onsdag 13 juli 2011

Mytiska väsen

Under sommardagarna på jobbet (innan semestern börjar nästa vecka) har jag roat mig med att göra i ordning en hylla för Mytiska väsen.


Här ska böcker om vampyrer (twilight-Bella, Sookie Stackhouse, Vampire- Zoey, Darren Shan), varulvar (Frost-Grace, varulvs-Vivian), änglar (Beautiful Dead-serien, Fallen ängel-Nora) och häxor trängas. Och på tal om häxor, som verkar vara lite inne just nu, så har det precis anlänt en ny bok till hyllan: Beastly, ett odjur av Alex Flinn. Det är så tacky att jag måste läsa den. Här är presentationstexten från Bokus:


"Kyle Kingsbury är rik, skitsnygg, elak och egoistisk. För honom är det självklart att han ska väljas till den populäraste killen på skolbalen och få hångla med den snyggaste tjejen resten av natten. Och allt hade nog gått som planerat om det inte hade varit för Kendra. Hon är inte särskilt snygg och hon har mage att kritisera honom för att få fördelar för att han är det.
För att ge igen bjuder Kyle henne på skolbalen bara för att dumpa henne utanför dörren och göra bort henne inför hela skolan.
Men Kendra är inte en vanlig tjej - hon är häxa. När Kyle kommer hem på natten efter skolbalen väntar hon i hans rum. Hon förbannar honom för hans grymhet och förvandlar honom till ett monster med päls, horn och huggtänder. Lika ful på utsidan som han är på insidan.
Bara om han lyckas hitta en tjej som verkligen älskar honom som han ser ut nu och som kysser honom innan två år har gått kommer förbannelsen att brytas. Och en sak till: Kyle måste också verkligen älska henne!
Han var Kyle Kingsbury, den coolaste killen - ett riktigt as, riktigt beastly. Men det syntes inte utanpå. Nu är han helt och hållet ett odjur".

Filmatiseringen kommer under året med Alex Pettyfer och Vanessa Hudgens i huvudrollerna. Läs mer om boken och filmen här.

Här är trailern till filmen:
Och här kan man läsa mer om vampyrböcker.


Inga kommentarer: