onsdag 15 december 2010

Nya manga-serier på engelska

Här kommer tips ett par nya manga-serier som finns på Hisingens bibliotek, att kura ihop sig över i jullovstid. De är väldigt olika, både i teckningsstil och i berättelseform, så vilken stil av manga man än gillar hoppas vi att någon av dessa kan passa just dig!

I Hell Girl-serien går det ett rykte på japanska skolor att det finns en webbsida som heter ”Hell Correspondence Site”, en sida som man bara kan komma fram på kl 12 på natten, där man kan önska att någon man tycker illa om hamnar i helvetet. Ryktet visar sig vara sant, Hell Girl börjar dyka upp för att hämta de personer som någon önskat livet ur på hemsidan – men vad vill hon att de själva ska betala med för att hon ska sända deras fiender till helvetet? Läskig serie som består utav flera olika berättelser. Hell Girl finns i del 1-10.

Serien Mushishi handlar om Ginko, som är en så kallad ”mushishi”. Det betyder att han har en speiciell kunskap om de varelser som kallas mushi – små små varelser som vanliga människor inte ser, men som på olika sätt tar besittning över deras kroppar, deras huvuden, deras drömmar, och skapar problem för människorna och byarna som de kommer till. Ginko reser runt och försöker hjälpa människorna med problemen som mushi orsakar. Väldigt snyggt tecknad, och väldigt spännande! Även Mushishi finns i 10 delar.

Clover är en riktig roman i manga-format – den är över 500 sidor! Den utspelar sig i framtiden, och handlar om en flicka som heter Sue, som tillhör en grupp av människor som har övermänskliga krafter. Just Sues krafter är så starka att ett råd har bestämt att Sue måste leva ensam och isolerad ifrån all mänsklig kontakt, för att de anser att hon är så farlig. Men vem är hon egentligen farlig för? Vanliga människor eller för det styrande rådet? Sue vill mest av allt bara ha en vän. Kan hon någonsin få det?

Om man tycker att det är långt att åka till Hisingen för att låna böckerna, kan man givetvis reservera dem genom att gå in på bibliotekskatalogen.

Inga kommentarer: