måndag 19 juli 2010

Till hösten kommer...

Många stora svenska ungdomsförfattare kommer med nytt till hösten. Mycket att se fram emot alltså. Här är några exempel:

I augusti kommer Stefan Casta med sin bok Den gröna cirkeln. Det verkar vara en dystopi, där fyra ungdomar blir strandsatta efter kraftiga skyfall och hittar döda människor. Spännande.

Ulrika Lidbo kommer också i augusti med sin Farsta fritt fall. Boken handlar om Henrika som flyttar från Lund till Farsta och tvingas konfronteras med klasshierarkier. Efter den mycket omtyckta Decembergatans hungriga andar, är det här något att se fram emot.

Cannie Möller ger i september ut M som i Mara, om kärlek och om att hitta sig själv.

Sofia Nordin kommer i september ut med Det händer nu, en kärlekshistoria och om att behöva bemöta fördomar.

Christina Wahldén med I gryningen tror jag att mamma ska väcka mig, om 16-åriga Ombeni som flytt från krigets Kongo till Sverige, som också kommer i september.

Mats Wahl kommer i augusti med sin Ormfågel, som ska handla om alkoholism och trassligheter. Hans senaste När det kommer en älskare, tyckte ju jag växte men saknade något, så jag hoppas att denna bok även har en mer röd tråd.

I september kommer Ingrid Olsson med sin bok Komma över. Den handlar om hur man kommer över en relation. Hennes språk är så himla bra så det här är också något att hoppas på.

I september kommer också Johanna Thydell med sin Ursäkta att man vill bli lite älskad. I BTJ-häftet beskrivs den som en stor bok om kärlek och vänskap.

Mycket relationer med andra ord.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den av Johanna Thydell ser intressant ut! :)

Anonym sa...

Kul tips!
Omslagen till Ormfågel och Den gröna cirkeln kan man hitta på Opals hemsida, www.opal.se.
/Melina